help me guys . GA-B75M-D3H ver 1.1

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our use of cookies. More details

      help me guys . GA-B75M-D3H ver 1.1

      hi all

      I used clover for installing ( sierra 10.12.6 ) but everytime I get kernel panic . I dont know what to do !
      help me guys to boot and get to installation process

      this is the black screen of kernel panic

      motherboard ( GA-B75M-D3H ver 1.1 )
      GPU nvidia gigabyte GT 240


      Images are hidden, please login in or register.

      Post was edited 1 time, last by “sparten” ().

      Try to install in save mode ( -x) and don´t inject your GPU in Clover.

      Images are hidden, please login in or register.

      MacBook Pro (13 Zoll, Mitte 2012), Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz , 8 GB 1600 MHz DDR3, Intel HD Graphics 4000 1536 MB

      iMac (24 Zoll, Anfang 2008), Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8235 @ 2.80GHz, 4 GB 800 MHz DDR2, ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MB, macOS High Sierra

      thanks admin . but still can't boot with -x and not inject my GPU
      I tried to disable Nvidia from booting in clover and I can boot and install Sierra . but my Nvidia doesn't work at all. and every time I have to login to Mac system after installation I have to disable Nvidia first from booting or I will get kernel panic and restart my computer

      what I have to do ?
      Hi sparten, I think the GT240 (TESLA-Chip) is your problem. You can the installer start with VESA-Mode in clover. But QE/CI doesn't work.
      & VG


      Test-Schlauberger :kaffee2:

      GA H97-HD3, I5-4460, 16GByte RAM
      Clover; 10.14.5 GraKa ATI HD7850

      In Zweifelsfällen bin ich immer :dafuer: , dass wir :dagegen: sind. :omg:

      McLane wrote:

      Hi sparten, I think the GT240 (TESLA-Chip) is your problem. You can the installer start with VESA-Mode in clover. But QE/CI doesn't work.


      thanks mclane . but excuse me Im not good enough in hachintosh . what is VESA-mode ? do you mean ( -V ) verbose mode ?

      McLane wrote:

      Hi, you have to press the spacebar in the CLOVER-Start-Menu. Then scroll down and enable the VESA-Mode.


      thanks Mclane . yes VESA mode is the only way for booting and install mac sierra but I dont know after few hours I cant boot with installed mac sierra and I tried to reinstall it once again and booting with VESA mode . but I got kernel panic again ! I even tried to install ( ML ) mac osx and getting kernel panic again . I am sure the both USB for the two system was booting well and get me always to installation page ! what happen and what is the solution ?
      Hm, ist very strange. Please switch your SMBIOS from MacMini to iMac 13,2 or 14,2. Its better with your CPU.
      & VG


      Test-Schlauberger :kaffee2:

      GA H97-HD3, I5-4460, 16GByte RAM
      Clover; 10.14.5 GraKa ATI HD7850

      In Zweifelsfällen bin ich immer :dafuer: , dass wir :dagegen: sind. :omg:

      McLane wrote:

      Hm, ist very strange. Please switch your SMBIOS from MacMini to iMac 13,2 or 14,2. Its better with your CPU.


      thanks mclane for this good idea . my PC worked as IMAC 12.1 and ethernet and audio works fine BUT still my graphic card not work at all
      you know I have to boot as ( nv_disable=1 ) or I will get kernel panic . are you have any idea how to make this graphic card work with sierra ?
      Sierra and H-Sierra works not with NVIDIA-Tesla/FermiChips (GT240). The NVIDIA-Cards with KEPLER-chips are friendly für Sierra/HSierra and worked OOB.
      --> GT710, GT740, GT640, GTX660
      This cards are low-cost cards and worked fine.
      & VG


      Test-Schlauberger :kaffee2:

      GA H97-HD3, I5-4460, 16GByte RAM
      Clover; 10.14.5 GraKa ATI HD7850

      In Zweifelsfällen bin ich immer :dafuer: , dass wir :dagegen: sind. :omg:

      McLane wrote:

      Sierra and H-Sierra works not with NVIDIA-Tesla/FermiChips (GT240). The NVIDIA-Cards with KEPLER-chips are friendly für Sierra/HSierra and worked OOB.
      --> GT710, GT740, GT640, GTX660
      This cards are low-cost cards and worked fine.


      thanks any way mclane
      but I face another problem. I cant istall clover for sierra partition I always get this screen . can you help ?
      Images are hidden, please login in or register.

      Post was edited 1 time, last by “sparten” ().

      Hi, please open a terminal session and input this:

      Source Code

      1. ​diskutil list


      And posting the screen from terminal. Then we can looking forward.
      & VG


      Test-Schlauberger :kaffee2:

      GA H97-HD3, I5-4460, 16GByte RAM
      Clover; 10.14.5 GraKa ATI HD7850

      In Zweifelsfällen bin ich immer :dafuer: , dass wir :dagegen: sind. :omg:
      Hi, you must on CloverInstallation/DestinationSelect your HDD500(disk0) clicked.
      When its impossible, then you must your EFI-Partition (disk0) formatted with FAT32.
      My advice, general::

      ---> use a separate HDD for each OsX and NOT a partition on one HDD!
      ---> Remove your WIN-HDD and other HDDs (...disk1) on OSX-Installation.

      Good luck :thumbup:

      Edit: Please no more quotes. Thanks.
      & VG


      Test-Schlauberger :kaffee2:

      GA H97-HD3, I5-4460, 16GByte RAM
      Clover; 10.14.5 GraKa ATI HD7850

      In Zweifelsfällen bin ich immer :dafuer: , dass wir :dagegen: sind. :omg: